Dit betekenen hotel sterren

Goedkope vakanties naar Egypte | Egypte Deals > Blog > Dit betekenen hotel sterren

Het aantal sterren laat zien welke faciliteiten en luxe je tijdens je verblijf kan verwachten. Zo simpel als het klinkt is het alleen niet en veel mensen hebben moeite met het begrijpen van het hotelsterren systeem. 

Iedereen snapt dat een resort met 1 ster beduidend minder kwaliteit biedt dan een resort met 5 sterren. Maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet zo te zijn! Er zijn namelijk veel meer dingen die belangrijk zijn om te bepalen wat je nou ongeveer kunt verwachten.

Dit betekenen het aantal sterren van je hotel & resort

Zo bepaal je de kwaliteit van je nieuwe verblijf!

In de reiswereld worden sterren gebruikt om het aantal voorzieningen dat een hotel of resort haar gasten biedt te omschrijven. Een hotel met weinig sterren is in de regel basic terwijl je bij een resort dat trots met 5 sterren pronkt de nodige luxe kunt verwachten.

Het aantal sterren verschild een beetje per land of regio. Een 4 sterren hotel in Afrika krijg in Europa meestal maar 3 sterren. In Azië kun je echter ook bij een 3 sterren hotel vaak prima service en faciliteiten verwachten die in Europa zouden thuispassen in een 4 sterren hotel.
Wat betekenen hotel sterren

Dit is wat het aantal hotel sterren zeggen over de kwaliteit van jouw hotel of resort:

Per ster een overzicht:

1 ster:
Bij een hotel met 1 ster kun je in de regel de meest basic voorzieningen verwachten. Denk hierbij aan verwarming; een bed, badkamer en telefoon. Een hotel met 1 ster betekent hoeft nier per-se vies of smerig te zijn.

2 sterren:
Net als bij 1 sterren hotels zijn ook hotels en resorts met 2 sterren aan de basic kant: weinig voorzieningen maar nét even wat meer dan bij 1 sterren hotels. Soms heb je op de kamer van een 2 sterren hotel een waterkoker en/of koffiezet apparaat. Al met al iets meer comfort.

3 sterren:
Hotels met 3 sterren moeten meer hun best doen om dit aantal sterren te mogen voeren. Zo is het redelijk standaard dat kamers zijn voorzien faciliteiten om koffie en thee te maken, een kluisje en kun je, in sommige hotels, ook uitgaan van een minibar, zeepjes, shampoo en andere toiletartikelen.

4 sterren:
Om 4 sterren te mogen toevoegen moeten hotels in de regel, naast de faciliteiten die een 3 sterren hotel biedt, ook extra faciliteiten zoals kluisjes, strijkbouten, minibars en andere faciliteiten aanbieden. In sommige landen is het hebben van een zwembad (in welke vorm dan ook), een voorwaarde om 4 sterren te mogen voeren.

5 sterren:
Dit is wat iedereen stiekem wil; een hotel met 5 sterren vol luxe. Hotels die 5 sterren hebben bieden in de regel extra comfort aan en hebben luxe, brede, grote bedden. Ruime en zeer volledige badkamers, zwembaden, spa’s en meerdere restaurants. Ook worden vaak extra services geboden waaronder conciërges, gratis shuttles en taxi’s en andere hippe vette zaken.
Wat betekenen hotel sterren

Kan een hotel meer dan 5 sterren hebben?

Ja, er zijn hotels die claimen meer dan 5 sterren te hebben. Hoewel volgens officiële bronnen nooit meer dan 5 sterren worden toegekend verschijnen er meer en meer hotels die prat gaan op ultieme luxe en daardoor een zesde of zelfs zevende ster verdienen.

Bijvoorbeeld het Burj Al Arab in Dubai of Emirates Palace in Abu Dhabi, Door de toevoeging zo extreem veel faciliteiten en services kunnen we dan ook niet anders dan instemmen met een extra ster.

Wat betekenen hotel sterren in Egypte?

Ook tijdens je goedkope vakantie in Egypte wordt het sterrensysteem gebruikt en dat loopt de regel redelijk gelijk met de beoordelingen zoals je die in Europa ziet. In tegenstelling tot veel andere delen van Afrika kun je in Egypte dus met een gerust hart naar een 3 sterren hotel gaan zonder risico te lopen een 2 sterren ervaring te hebben. Er is echter nog iets erg belangrijks om niet te vergeten…

Hoe belangrijk is de beoordeling van iemand anders?

Reviews van anderen zijn belangrijk en kunnen vaak de doorslag geven bij de keuze van het juiste hotel. Zo is een hotel met 3 sterren maar een hele hoge gasten score in de regel een beter hotel dan een 5 sterren hotel dat een hele lage score krijgt.
Dit zijn de populairste bestemmingen in Egypte!
Profiteer van extra vroegboekkorting!